Брчко: Одобрен наставак исплате стипендија постојећим стипендистима с подручја Дистрикта за 2024. годину :: Semberija INFO ::

 

Брчко: Одобрен наставак исплате стипендија постојећим стипендистима с подручја Дистрикта за 2024. годину



Данас је одржан други наставак 37. редовне сједнице те је започета 38. редовна сједница Владе Брчко дистрикта Босне и Херцеговине.

На другом наставку 37. редовне сједнице Владе Брчко дистрикта Босне и Херцеговине одобрен је текући трансфер и усвојен Програм утрошка средстава с циљем спровођења статистичких активности од искључивог интереса за Брчко дистрикт БиХ које спроводи Агенција за статистику БиХ.

У оквиру 38. редовне сједнице Владе Брчко дистрикта Босне и Херцеговине разматрана је Информација о буџетским импликацијама које ће произаћи доношењем Одлуке о најнижој плати у РС-у од 900,00 КМ за 2024. годину, а коју је тражио посланички клуб Странке демократске акције. На приједлог Дирекције за финансије Брчко дистрикта БиХ одобрене су и Смјернице за израду нацрта правилника о измјенама и допунама Правилника о начину обрачуна и исплата плате буџетским корисницима, као и Смјернице за израду нацрта правилника о измјени Правилника о примјени Закона о порезу на доходак.

На приједлог Одјељења за образовање одобрен је наставак исплате стипендија постојећим стипендистима с подручја Брчко дистрикта БиХ за 2024. годину у укупном износу од 671.000,00 КМ. Одобрене су и текуће донације и Програм утрошка средстава вјерским заједницама у укупном износу од 415.194,00 КМ.

Чланови Владе разматрали су приједлог амандмана на нацрт Закона о измјенама и допунама Закона о здравственом осигурању Брчко дистрикта Босне и Херцеговине предложен од стране Клуба посланика СБиХ и независног посланика Абдулаха Иљазовића у Скупштини Брчко дистрикта Босне и Херцеговине, те су истакли да немају примједби на приједлог амандмана. На приједлог Одјељења за здравство и остале услуге одобрене су и Смјернице за израду нацрта закона о родитељима његоватељима у Брчко дистрикту Босне и Херцеговине.

Чланови Владе дали су сагласност на Извјештај о раду Радио-новинске и издавачке установе „Радио Брчко“ Брчко дистрикта БиХ за 2023. годину те одобрили текући капитални трансфер и Програм утрошка средстава у укупном износу од 540.569,00 КМ. К знању је примљена и Информација о располагању непокретностима у складу са закључком Скупштине Брчко дистрикта БиХ.


СЕКТОР ЗА ИНФОРМИСАЊЕ