Због стоке му пуцао у леђа: Старцу 10 година затвора за убиство :: Semberija INFO ::

 

Због стоке му пуцао у леђа: Старцу 10 година затвора за убиство


Мула Елезовић (88) неправоснажно је осуђен на јединствену казну затвора од десет година за убиство Сабрије Фазловића у мјесту Исламовац код Брчког и нелегално држање веће количине муниције и минско-екплозивних средстава.

Како је саопштено из Тужилаштва Брчко, на суђењу пред Основним судом, Тужилаштво је у цјелости доказало да је оптужени на данашњи дан 2022. године хицима из пиштоља убио Фазловића.

Елезовића је био оптужен да је 22. фебруара 2022. године, око 10 часова у близини његове викендице у Исламовцу, након краће расправе због пуштања стоке на његово земљиште, хицима из пиштоља ЧЗ M83 више пута погодио Фазловића у предјелу горњег дијела тијела.  Како се наводи у оптужници, он је хицима с мање удаљености Фазловића најприје погодио у руку, а кад је оштећени кренуо у бијег, с још два хица га је погодио у предјелу леђа.

"Задобивши устрелну и пострелну рану грудног коша и горњег дијела трбуха Фазловић је пао, те преминуо због унутрашњег крварења. Елезовић се убрзо предао, а три дана касније извршен је претрес његове викендице и помоћних просторија у Исламовцу, гдје је пронађена и привремено одузета већа количина муниције и минско-екплозивних средстава", наводе из Тужилаштва.

Током истраге, на приједлог Тужилаштва, суд је Елезовићу одредио притвор у укупном трајању од три мјесеца, а након тога мјеру забране напуштања адресе становања, уз одузимање путних исправа.

"Истрага против њега окончана је за мање од три мјесеца подизањем оптужнице којом је оптужен за кривична дјела убиства и недозвољеног држања оружја или експлозивних твари. Пошто је током главног претреса Тужилаштво у цијелости доказало оптужбе, он је пред Основним судом Брчко дистрикта БиХ неправоснажно осуђен на јединствену казну затвора у трајању од десет година.

Претходно су му утврђене појединачне казне затвора од девет година и три мјесеца за убиство и годину за недозвољено држање оружја. Истовремено , суд је оптуженом продужио раније изречене мјере забране изрекавши му, поред тога, и мјеру сигурности одузимања муниције и минско-екплозивних средстава привремено одузетих у истрази", наводе из Тужилаштва. Тужилаштво и оптужени пресуду могу се жалити на пресуду.

(Независне)