Донаторско вече за уређење храма :: Semberija INFO ::

 

Донаторско вече за уређење храма


Црквена општина Крушик организовала је синоћ донаторско вече ради прикупљања средстава у сврху настављања грађевинских активности у дворишту око храма ,,Светог Пантелејмона'' у Бијељини.



План је да се до дана освећења Цркве, у октобру текуће године, крене и са градњом светосавског дома.

Црква је у потпуности завршена и прави је бисер Бијељине. Чин освећења Цркве, и ако Бог да, освећења темеља светосавског дома, обавиће Његова светост Патријарх српски Порфирије.

-Као предсједник Скупштине града Бијељина, а, прије свега, као човјек који са својим породицом живи у овој парохији, желим да се захвалим свим добрим људима који су се одазвали на донаторско вече, али и свима онима који су до сада помогли око изградње овог светог храма'', написао је на свом фејсбук профилу Александар Ђурђевић, предсједник Скупштине града Бијељина.



Доанторско вече је организовано у свадбеном салону ,,Монако'', а на позив  Црквеног одбора на ову манифестацију су се одазвали бројни добортвори, привредници, представници политичког и јавног живота Бијељине.  Међу присутнима су били и Чедомир Стојановић, посланик из Семберије у ПС БиХ, Недељко Ћорић, директор ,,Ауто – путева'' РС, те Мирјана Орашанин, посланик у НС РС.



Како незванично сазнајемо на донаторској вечери прикупљено је 81.990 конвертибилних марака.