ОДРЖАН ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА У БИЈЕЉИНИ :: Semberija INFO ::

 

ОДРЖАН ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА У БИЈЕЉИНИ


Универзитет у Источном Сарајеву огранизовао је први овогодишњи Дан отворених врата, у Бијељини, у згради Центра за високо образовање, на коме се представило петнаест факултета и двије академије. У препуној сали великог амфитеатра, више од 500 матураната из Бијељине, Угљевика, Лопара, Зворника, Сребренице, Братунца, Милића и Власенице имали су прилику да се упознају са нашим универзитетом и његовим чланицама. Све чланице Универзитета, међу којима је и Правни факултет, чије сједиште је у Палама а одјељење у Бијељини, представиле су своје студијске програме и на пригодан начин покушале да приближе будућим бруцошима предности студирања на нашем универзитету. Топлу добродошлицу матурантима у име ректора пожељела је проректор за науку, истраживање и развој проф. др Јелена Крунић, а присутне је поздравио и предсједник Скупштине Града г. Александар Ђурђевић, наш бивши студент. У културно-умјетничком дијелу програма учествовао је хор Педагошког факултета, а будући бруцоши имали су прилику да уживају у ауторској бесједи Симеона Петковића, студента Правног факултета и члана Бесједничке секције факултета.



Матурантима су представљене предности студирања на нашем универзитету, као што су бесплатно школовање за студенте држављане Републике Српске и Републике Србије, бесплатан смјештај у домовима за држављане Републике Српске и Републике Србије, могућност путовања у иностранство и боравак на страним универзитетима, квалитетан студиј и дипломе признате у земљи и иностранству.

Будући бруцоши показали су велико интересовање за студиј права, а могли су да сазнају да ће током студија имати прилику да похађају студентску праксу у 20 институција, да учествују на правним клиникама и симулацијама суђења, да учествују у раду Бесједничке секције и Дебатног клуба, да бесплатно похађају трогодишњу Школу европског права и управе у Атини, као и да по окончању студија нађу брзо запослење и обављају 300 различитих послова.



Као и сваке године, у промоцији су учествовали наставници и сарадници Правног факултета и значајан број студената који су показали своју домишљатост, предусретљивост и елоквенцију и на оригиналан начин представили наш факултет матурантима.