ГРАД БИЈЕЉИНА: УРУЧЕНА ПРИЗНАЊА “ЗАСЛУЖНА ЖЕНА ГРАДА БИЈЕЉИНА” :: Semberija INFO ::

 

ГРАД БИЈЕЉИНА: УРУЧЕНА ПРИЗНАЊА “ЗАСЛУЖНА ЖЕНА ГРАДА БИЈЕЉИНА”


Поводом Међународног дана жена 8. марта, градоначелник Љубиша Петровић, уручио је признања “Заслужна жена града Бијељина”. Признања су добиле Фатима Емшија, Наталија Цимеша, Сандра Милошевић, Радинка Тодић, Бојана Лазаревић и Зорица Степановић. Менаџерка града, Татјана Пантић истакла је да је ово један од дана кад Град Бијељина с поносом уручује прузнања женама које су показале изузетан активизам у хуманитарном, али и професионалном раду.



-Градска управа је покровитељ овог догађаја који се реализује од 2016. године и надам се да ће се наставити реализовати још дуго времена”, рекла је Пантићева. Предсједница Комисије за равноправност полова Анка Тодоровић подсјетила је да се признање уручује на приједлог Фондације “Лара”.

-Критеријуми су да је жена препознатљива у хуманитарном и професионалном раду у овом граду и да је урадила значајне ствари у афирмацији града. Поносна сам што у нашем граду постоје многе жене које су заслужиле да добију признање, а до сада је значајан број њих”, рекла је Тодоровићева. Техничка координаторка у Фондацији “Лара” Мирзета Томљановић рекла је да већ девет година уручују признања “Заслужна жена града Бијељина”.

-С поносом могу рећи, да са данашњих шест, број жена које су добиле признање је 37. Ово је већ традиција, а оно што је битно истаћи је да признања уручујемо женама из различитих области друштвеног живота, које су свака на свој начин допринијеле развоју и угледу града”, рекла је Томљановићева. У име награђених жена, захвалила се Сандра Милошевић, запослена у Болници “Свети врачеви” и предсједница је Удружења дијабетичара “Диабета”.



-Хвала Фондацији “Лара” која нас је номиновала за признања, као и Комисији за равноправност полова. Ми смо срећне и поносне што је наша локална заједница препознала наш рад”, рекла је Милошевићева. Градоначелник Љубиша Петровић  честитао је награђеним заслужним женама Бијељине, као и Међународни дан жена.

-Ово је свечан дан када крунишемо најзаслужније жене града за протеклу годину, жене које су допринијеле да наше друштво буде културно узвишено, хуманије, љепше и уређеније кроз владавину права, кроз умјетност и све позитивне људске, образове, културне и друге вриједности”, рекао је Петровић.

(Семберија инфо)