БЕОГРАДСКИ СОУЛ СЕКСТЕТ: СЕВДАХ У НОВОМ РУХУ :: Semberija INFO ::

 

БЕОГРАДСКИ СОУЛ СЕКСТЕТ: СЕВДАХ У НОВОМ РУХУ


Фестивал озбиљне музике „БН класик фест“ отворен је синоћ концертом пијанисте Невена Шобајића у Соколском дому у Бијељини. Друга фестивалска вечер била је резервисана за концерт Београдског соул секстета чији су музичари одушевили публику у великој сали Центра за културу „Семберија“.

Београдски соул секстет основан је 2017. године са намјером да публици представи традиционалну, европску и балканску музику у оригиналним аранжманима - у потпуно новом, савременом и занимљивом руху. Њихова музика је проткана познатим мелодијама џеза, танга и традиционалне балканске музике коју представља севдах.

Ансамбл чини шест реномираних умјетника и професора из области класичне музике. Београдски соул секстет, изабрао је севдах као веома погодан жанр за чврсто повезивање са публиком и преношење стања мира, љубави и спокоја, верујући да традиционална музика, било које културе, у својој основи почива на севдаху – „оној најискренијој емоцији из које почиње и универзална медицина, која лијечи сваку бол и повећава срећу."

Београдски соул секстет до сада је извео низ успјешних концерата у градовима широм Србије и иностранства. Редовно учествује на престижним фестивалима широм Европе.

 (Семберија инфо)