Жири за избор спортисте Града Бијељина за 2023. годину :: Semberija INFO ::

 

Жири за избор спортисте Града Бијељина за 2023. годину



Слободан Перић, рођен 01.09.1958. године у Бијељини и ове године заузео је мјесто у Стручном жирију за избор спортисте у Бијељини у 2023. години. Од 1974. године се бави каратеом, а 1984. године је био првак СР БиХ. Завршио је Вишу тренерску школу у Београду. 



Исмаил Гутић, рођен је првог фебруара 1983. године у Бијељини. Новинар је наших, „Семберских новина“. Његове примарне новинарске задаће тичу се семберског спорта, тако да ће својим информацијама са терена, из прве руке, бити од велике помоћи у раду жирија.



Гојко Пивач, рођен 27.04.1978. у Градачцу. Сениорску каријеру је започео у Фудбалском клубу ,,Радник“. Члан је генерације која је 1999. године освојила првенство Републике Српске, тадашњи најјачи степен такмичења. Био је капитен екипе која је освојила првенство Републике Српске и по први пут се пласирала у Премијер лигу БиХ 2005. године. Спортиста општине Бијељина за 2005. годину,  најбољи фудбалер Републике Српске исте године и у избору Гласа Српске био је међу 10 најбољих спортиста у Републици Српској. Играо још у Сартиду из Смедерева, Рудару из Угљевика, Славији из Источног Сарајева, а активно играње завршио у дресу Јединства Бродац. Живи и ради у Бијељини, са супругом Јеленом.



Снежана Савић
наступала је за Женски кошаркаши клуб ,,Радник’’, у периоду од 1977. до 1987. године, играјући од омладинских, па све до сениорске селекције са којом је наступала и у другој Савезној лиги Југославије. Као активни спортиста, четири пута је учествовала на Избору спортисте године, тада Општине Бијељина. Једном је освојила четврто и три пута друго мјесто најуспјешнијих спортиста у сениорској категорији. На једном од наведених избора, поред другог мјеста на листи најуспјешнијих сениора, добила је признање и за најбољег спортског радника.
Упоредо са такмичарском каријером у сениорској екипи радила је као тренер млађих селекција у Женском кошаркашком клубу ,,Радник’’ гдје је била први тренер Драгани Јевтић. Добитник је златне значке у Спортском савезу - бившем Савезу организација физичке културе општине Бијељина.



Маријана Стевић рођена је 17.01.1981. године у Љубовији. Основну школу је завршила у Братунцу, а гимназију у Љубовији. Дипломирала је на Факултету физичке културе, Универзитета у Источном Сарајеву. Учествовала је у организацији многобројних спортских догађаја у Братунцу, гдје је живјела до 2016. године. Радила је као спортски аниматор у пројекту „Мултиетнички камп за дјецу“ Неум 2010. године, као и у програму „Социјализација дјеце Републике Српске“ Кумбор 2015. године. Од 2016. године ради у Гимназији „Филип Вишњић“ у Бијељини, гдје води одбојкашку секцију, са којом је у протеклих неколико година остварила запажене резултате на републичким такмичењима МОИ Републике Српске (републичко такмичење у Бијељини 2017. године - сребрна медаља, пласман на републичко такмичење 2020. године које није одржано због пандемије корона вируса, републичко такмичење у Добоју 2022. године - бронзана медаља, републичко такмичење у Требињу 2023. године - четврто мјесто). 
Добитник је награде „Најбољи педагог физичког васпитања Града Бијељина“ за 2021. годину.