Све је спремно за Међународни ХИСПА конгрес :: Semberija INFO ::

 

Све је спремно за Међународни ХИСПА конгрес


Све је спремно за почетак Трећег међународног конгреса ХИСПА „Заштита срца и крвних судова - свјетски резултати у регионалном окружењу - успјех ХИСПА програма“ који ће бити одржан од 15. до 17. марта у Бијељини у организацији Удружење Центара за хипертензију и превенцију инфаркта и шлога – ХИСПА, ЈЗУ Болнице „Свети Врачеви“ Бијељина и Свјетског удружења за васкуларно здравље - ИСВХ” закључено је након састанка Организационог одбора Конгреса одржаног у бијељинској болници.

“Своје учешће су потврдили здравствени стручњаци из разних земаља САД-а, Француске, Израеала, Португалије, Грчке, Румуније, Бугарске, као и бројне колеге из Хрватске, Србије, БиХ и Републике Српске”, најављено је са састанка Организационог одбора.

Фокус конгреса је превенција кардиоваскуларних болести кроз различите мултидисциплинарне програме.
Генерални покровитељ конгреса је Предсједник Републике Српске Милорад Додик, уз покровитељство Министарства здравља и социјалне заштите Републике Срепске и Министарства за научнотехнолошки развој и високо образовање Републике Српске и благослов српског патријарха Порфирија.

Церемонија свечаног отварања конгреса је у петак, 15. марта у 19 часова у Етно- селу Станишићи. Програм отварања конгреса водиће Кристина Игленџа и Срђан Илић.

Према најави Организационог одбора, ове године у организацију конгреса укључени су Медицински факултет из Бањалуке Универзитета Бањалука и Медицински факултет Фоча Универзитета Источно Сарајево, те партнерске организације из Републике Српске: Друштво доктора медицине, Удружење кардиолога, Удружење ендокринолога и дијабетолога, Удружење неуролога, Удружење доктора породичне медицине и Удржење пулмолога. Технички организатор конгреса је Агенција ,,Happy Travel" из Бијељине.

Све информације о предстојећем конгресу можете погледати на web страници Болнице "Свети Врачеви": www.bolnicabijeljina.com или директно на сајту конгреса hyspa.xyz

Директан пренос свечаног отварања конгреса, као и конгресних предавања биће омогућен путем yоутубе странице Болнице бијељина   https://www.youtube.com/@jzusvetivracevibijeljina1007 (опција ливе) и фацебоок: www.facebook.com/Bolnica.SvetiVracevi захваљујући продукцији ,,MC studio” из Бијељине.