Милинковић: Усвајање одлуке о проширеним правима из области социјалне заштите, кључни искорак за остварење изузетно важне мјере :: Semberija INFO ::

 

Милинковић: Усвајање одлуке о проширеним правима из области социјалне заштите, кључни искорак за остварење изузетно важне мјере


Удружење жена са инвалидитетом „Импулс“, прије  девет мјесеци покренуло је кампању „ЗА право на персоналну асистенцију“, с циљем да Град Бијељина буде треће локална самоуправа која ће суграђанима у стању потребе,омогућити право на персоналну асистенцију. У  овогодишњем буџету Града, планирана су средства за ову намјену у износу од 20.000КМ али да би се она могла користити у планирану сврху, потребно је да Скупштина града Бијељина усвоји Одлуку о проширеним правима из области социјалне заштите.



На данас одржаној прес конференцији Извршна директорица Удружења „Импулс“nТања Милинковић, присутне новинаре упознала је са резултатима кампање за увођење права на персоналну асистенцију за особе са инвалидитетом у Бијељини и уједно позвала одборнике градске Скупштине, да на наредној сједници усвоје Одлуку о проширеним правима из области социјалне заштите.



-Очекујемо да ће се та одлука наћи на дневном реду и да ће бити усвојена на наредној скупштинкој сједници. Молим одборнике, да када је ријеч о овом питању персоналне асистенције,оставе своје политичке различитости и да буду јединствени ,докажу емпатију и да на наредној сједници усвоје ову одлуку и подрже ову инцијативу. Ми као Удружење које је водило ову кампању, нећемо стати и даље ћемо након што заживи ова услуга у нашем граду, пратити квалитет њеног спровођења и наравно утицати на то да она буде што функциналнија“,рекла је Милинковићева и нагласила да је персонална асистенција основни предуслов да особе са инвалидитетом живе квалитетније , те да питање персоналне асисестинције није само ствар хуманости, него  показетељ развијености друштвене заједнице.

(Семберија инфо)