Први наставак 40. редовне сједнице: Одобрен Програм утрошка средстава донација за спровођење мјера енергетске ефикасности у Одјељењу за комуналне послове :: Semberija INFO ::

 

Први наставак 40. редовне сједнице: Одобрен Програм утрошка средстава донација за спровођење мјера енергетске ефикасности у Одјељењу за комуналне послове


Први наставак 40. редовне сједнице: Одобрен Програм утрошка средстава донација за спровођење мјера енергетске ефикасности у Одјељењу за комуналне послове
Извор: Влада Брчко дистрикта БиХ

На првом наставку 40. редовне сједнице Владе Брчко дистрикта Босне и Херцеговине одобрен је Програм утрошка средстава донација за спровођење мјера енергетске ефикасности у Одјељењу за комуналне послове у укупном износу од 163.522,21 КМ.

Циљ реализације овог програма је пружање бесповратне финансијске помоћи за стамбене објекте који су у употреби кроз суфинансирање мјера енергетске ефикасности (побољшање енергијских карактеристика објеката спровођењем топлотне изолације вањских зидова, стропа/крова, пода и замјена вањске столарије, уградња околински прихватљивих и економско оправданих система гријања, хлађења и климатизације) која ће резултирати смањењем трошкова за утрошену енергију.

На приједлог Одјељења за расељена лица, избјеглице и стамбена питања одобрене су Смјернице за израду нацрта одлуке о начину расподјеле средстава за реализацију програма стамбеног збрињавања, санација/реконструкција ратом оштећених/порушених стамбених јединица на подручју Дистрикта. На приједлог истог одјељења одобрене су и Смјернице за израду нацрта одлуке о начину расподјеле средстава за стамбено збрињавање расељених лица и избјеглица који се желе интегрисати у локалну заједницу. Такође, усвојена је и Одлука о висини закупнине за стан социјалног становања. Висина закупнине по м2 стамбене јединице износи 1,00 КМ.

На приједлог Одјељења за стручне и административне послове одобрене су донације и усвојен је Програм утрошка средстава Црвеном крсту/крижу Брчко дистрикта БиХ за 2024. годину у износу од 50.000,00 КМ. Усвојен је и Закључак да Влада Брчко дистрикта БиХ нема примједби на текст нацрта Мапе пута са препорукама за спровођење мјера дефинисаних у Декларацији о политикама и програмима за младе (Лисабон +21 Декларација).

Чланови Владе су приједлог Одјељења за образовање усвојили и Протокол о сарадњи и поступању с циљем превенције друштвено неприхватљивих облика понашања малољетника у заједници.

К знању је примљена Информација о поступку израде Нацрта закона о јавној управи Брчко дистрикта БиХ, Информација у вези поврата неутрошених средстава по програмима здравствене заштите од стране Фонда здравственог осигурања Брчко дистрикта БиХ, Информација везана за захтјев Синдиката Брчко дистрикта БиХ те Информација о проблемима приликом утврђивања права на дјечији доплатак на приједлог скупштинског заступника Боре Ристића.