ПОЛИЦИЈСКА УПРАВА БИЈЕЉИНА: “ПОШТУЈ ЖИВОТ, НЕ ОРУЖЈЕ” :: Semberija INFO ::

 

ПОЛИЦИЈСКА УПРАВА БИЈЕЉИНА: “ПОШТУЈ ЖИВОТ, НЕ ОРУЖЈЕ”


Полицијски службеници Полицијске управе Бијељина, у наставку кампање МУП-а РС “Поштуј живот, не оружје”, дијелили су пролазницима на Тргу у центру града, промотивне летке са циљем упознавања грађана о опасностима које произилазе због нестручног руковања ватреним оружјем и о процедурама у случају сазнања о нелегалном посједовању или проналаску ватреног оружја.

-Циљ кампање је упознавање грађана и са законским одредбама које прописују амнестију за оне грађане који добровољно предају ватрено оружје, муницију и минско-експлозивна средства која имају у посједу, а чије држање није дозвољено”, рекао је Бобан Ковачевић, помоћник командира ПС Бијељина један.Он је позвао суграђане који имају било коју врсту оружја или минско-експлозивних средстава за које немају одобрење и дозволу, да га предају, јер је у току амнестија.



-Док је у току амнестија, грађани неће бити кривично или прекршајно санкционисани, а битно је рећи да нелегално оружје не доносе сами у торије полицијсних станица, него треба да позову број 122 или да контактирају полицијске службенике који су на терену, како би се извршила предаја нелегалног оружја извршила”, рекао је Ковачевић. Уколико се нелегално оружје не преда док је у току амнестија, а грађани га посједују, могу кривично одговарати.

-Прошле године смо евидентирали 44 оваква кривична дјела, а у прва два мјесеца ове године евидентирана су четири. Такође, Законом о оружју и муницији, прописане су и прекршајне санкције за лица која имају одобрење и дозволу за држање личног и ловачкој оружја, а то не раде на законит начин. Прошле године је евидентиран 31 прекршај по овом основ, а у јануару и фебруару ове године један”, рекао је Ковачевић.

(Семберија инфо)