ЈУ „ВОДЕ СРПСКЕ“: РАДОВИ НА ДРИНСКОМ НАСИПУ У ПУНОМ ЈЕКУ :: Semberija INFO ::

 

ЈУ „ВОДЕ СРПСКЕ“: РАДОВИ НА ДРИНСКОМ НАСИПУ У ПУНОМ ЈЕКУ


Директор Јавне установе „Воде Српске“ Мирослав Миловановић данас је са сарадницима обишао радове на изградњи прве фазе дринског насипа у Семберији. Ради се о насипу дужине 2,8 километара који се гради на подручју МЗ Јања (од ушћа ријеке Јање у Дрину до канала Дашница).



-Уговор о изградњи прве фазе потписан је половином прошле године, међутим због кашњења са издавањем грађевинске дозволе морали смо чекати до јануара ове године. Према пројекту, планирано је да насип у дужини 400 метара од корита ријеке Јање буде у форми бетонског, парапетног зида а да остатак насипа буде класични земљани насип. Тренутно су у току радови на изградњи тих првих 400 метара. Прву фазу дринског насипа финансирамо из средстава Европске инвестиционе банке у вриједности од око 2,4 милиона КМ“, изјавио је Миловановић додавши да ће првих 2,8 километара дринског насипа бити изграђено до краја ове године.



Изградња дринског насипа спада у пет најважнијих приоритета Владе Републике Српске па се очекује да ће од сљедеће године влада преузети финансирање изградње насипа.

-Као предузеће из Семберије, задовољни смо што нам је указано повјерење да градимо овај хидротехнички објекат. Сво наше знање, искуство и најбоља техника биће на располагању у изградњи прве фазе дринског насипа“, рекао је Немања Ђаковић, директор ДОО „Бијељина пут“.
 
Семберија инфо