Представници и ученици ОШ „Петар Петровић Његош“ из Велике Обарске код Бијељине поводом Свјетског дана аутизма посјетили Удружење „Другачији свијет“ :: Semberija INFO ::

 

Представници и ученици ОШ „Петар Петровић Његош“ из Велике Обарске код Бијељине поводом Свјетског дана аутизма посјетили Удружење „Другачији свијет“


 
У свијету гдје се свакодневно суочавамо са изазовима и различитостима, постоји тренутак који нас подсјећа на важност заједништва, разумијевања и подршке. 
 
Поводом обиљежавања 2. априла, Свјетског дана свјесности о аутизму,  представници ЈУ ОШ „Петар Петровић Његош” из Велике Обарске одлучили су посветити вријеме и пажњу подршци онима који живе с аутизмом. У циљу подсјећања и значаја на важност овог датума, директор школе Зоран Јовановић, педагог Валентина Иванић и дефектолог Тијана Комарац заједно са ученицима Емилијом Миловановић, Софијом Сенић, Драганом Сенићем, Аном Марковић, Славицом Васић, Предрагом Марјановићем, Јованом Драшкић и Јованом Лазић посјетили су удружење дјеце обољеле од аутизма „Другачији свијет”.
 
 
У том драгоцјеном сусрету, ученици ЈУ ОШ „Петар Петровић Његош” су с радошћу учествовали у различитим активностима, од бојења и цртања до писања порука подршке члановима удружења. Њихова срдачност и отвореност према особама с аутизмом показала је не само њихову емпатију већ и дубоко разумијевање важности различитости и посебности.
 
Приликом посјете удружењу чланови Савјета ученика ЈУ ОШ „Петар Петровић Његош” из Велике Обарске, предвођени предсједницом Емилијом Миловановић и замјеником Драганом Сенићем, препознали су важност рада удружења „Другачији свијет” и уз несебичну помоћ и посвећеност наставнице Ликовне културе, Радмиле Максимовић направили крила плаве боје, која су приликом посјете уручили члановима удружења као симбол наде, љубави и подршке коју заједно носимо према онима који се суочавају с аутизмом.
 
 
Овај сусрет није само био прилика за дружење, већ је постао снажан подсјетник на важност инклузије у образовању и разумијевања различитости у нашем друштву. Ученици су истакли да је 2. април- Свјетски дан свјесности о аутизму подсјетник на то да је разноликост наша снага, а сваки појединац заслужује да се осјећа вољено и подржано. 
 
 
Нека овај дан остане трајни подсјетник да свака особа, без обзира на своје особине и различитости, заслужује пуно поштовање, љубав и подршку у нашој заједници.