Омладинска банка Угљевик: Пројекти и прилика за младе :: Semberija INFO ::

 

Омладинска банка Угљевик: Пројекти и прилика за младе


У општини Угљевик данас су потписани уговори за реализацију шест пројеката Омладинске банке вриједности 16.700 КМ.

Начелник Угљевика Василије Перић рекао је да је за протеклих седам година, од како траје сарадња локалне управе и  Фондације “Мозаик” из Сарајева,  реализовано 34 пројекта за младе укупне вриједности 89.000 КМ.

-Ово су заиста значајни пројекти који су важни за нашу локалну заједницу а посебно је важно да млади људи који су препознали одређене потребе грађана реализују ове пројекте-рекао је Перић.

Протеклих година на овим пројектима према Перићевим ријечима радило је 824 волонтера из општине Угљевик.
Начелник Перић захвалио је свим младим људима који учествују у овим пројектима као и Фондацији “Мозаик” на како каже одличној сарадњи свих година.



Директор програма Омладинске банке из Фондације “Мозаик” Жељко Пауковић рекао је да је данас потписан анекс меморандума са општином Угљевик којим су обезбјеђена додатна средства за финансирање нових пројеката.

Пауковић је најавио да ће у општини Угљевик бити отворен нови позив од 18. априла до 8. маја ове године за подршку микробизнисима младих људи јер је заједно са локалном управом обезбјеђен износ од 5.000 КМ за ову намјену.

-Поносни смо на сарадњу са општином Угљевик која траје од 2017. године а дефинисана је сарадња меморандумом до 2026. године. Сваке године подржимо шест пројеката и један микробизнис, а овим пројектима подстиче се активизам младих људи и рјешавање малих локалних инфраструктурних пројеката. Укључују се млади људи, поготово средњошколци у неке од активности које могу побољшати положај и улогу младих људи-рекао је Пауковић.

Пројекти који су данас потписани су “Уређење Дома културе-други дио”, “Стријелцу, за јуче, данас и сутра”, “Спорт у школи”, “Уређење просторије Савјета ученика”, “Дјечја срећа у покрету”, “Сеоски кутак”.