Свечана академија у Соколском дому: Чувајмо сјећања на наше хероје :: Semberija INFO ::

 

Свечана академија у Соколском дому: Чувајмо сјећања на наше хероје


Извор: Семберија инфо / Љ. Љубојевић

У оквиру обиљежавања тридесет и једне године од страдања српских бораца на Бањ брду, вечерас је Завичајно удружење Тузлака у Бијељини организовало академију у Соколском дому на којој су дјеца и унуци погинулих бораца ријечју, стихом и пјесмом говорили о српским јунацима. 



Миленко Мићановић, предсједник Завичајног удружења Тузлака у Бијељини, дијете погинулог борца, каже да већ другу годину организују академију на којој желе  да и на овакав начин одају почаст и помен погинулим херојима.

„Академију смо тако и насловили, јер желимо да сачувамо сјећање на наше хероје, да њихови саборци говоре о њима, да преносе млађим генерацијама своја сјећања о храбрим и пожртвованим људима који нису жалили дати живот за слободу и за Републику Српску. У програму учествују дјечји и школски хорови, наши чланови удружења, оперски и етно пјевачи“, истакао је Миљановић.



Професор Владо Симеуновић, учесник Одбрамбено - отаџбинског рата, поручио је млађим нараштајима да биљеже и записују све оно што чују од старијих, да сачувају од заборава успомену на своје најдраже и најмилије.

„Свакодневно се сјетим неке ситуације из тог времена. Ви, који сте у протеклом рату изгубили своје најдраже, задржите их у најљепшем сјећању, сачувајте тај осмијех који сте као дјеца видјели на њиховим лицима. Сјећање је суштина нашег постојања. Уколико се не будемо сјећали, обиљежавали, молили се за наше настрадале, онда ни нас неће бити“, поручио је професор Владо Симеуновић.