КОМУНАЛНА ПОЛИЦИЈА: КОНТРОЛА ИСТИЦАЊА ЗАСТАВЕ :: Semberija INFO ::

 

КОМУНАЛНА ПОЛИЦИЈА: КОНТРОЛА ИСТИЦАЊА ЗАСТАВЕ


Одјељење комуналне полиције Града Бијељина спровело је акцију контроле истицања заставе за празник, Дан потписивања Општег оквирног споразума за мир у БиХ и том приликом контролисало више од 300 привредних субјеката. 

- Дјеловали смо превентивно, тако што смо дан прије празника упозорили више од стотину привредних субјеката да су према Одлуци о комуналном реду обавезни да истакну заставу РС, дан прије празника, као и да је уклоне дан касније. То је резултирало тиме да је у контроли на дан празника само неколико привредних субјеката затечено без истакнуте заставе”, рекао је начелник Одјељења комуналне полиције Ратомир Драганић. Он је нагласио да ће наредна контрола истицања заставе подразумијевати преглед прописане величине заставе, као и то да ли су заставе уредне и испеглане.

 - Осим тога, застава не смије да додирује тло, да буде постављена као подлога, простирка и слично. За прекршај по овом члану предвиђене су високе казне, и то за предузетнике од 500 до 800 КМ, за правна лица од 1.500 до 4.500 КМ, а за одговорно лице у правном лицу од 350 до 650 КМ. У случају да током наредног празника не буду испоштована правила, издаваћемо прекршајне налоге“, додао је Драганић.

портал Семберија инфо