ПРЕДСЈЕДНИШТВО СДС: ТРАЖИЋЕМО ПОСЕБНУ СЈЕДНИЦУ НСРС :: Semberija INFO ::

 

ПРЕДСЈЕДНИШТВО СДС: ТРАЖИЋЕМО ПОСЕБНУ СЈЕДНИЦУ НСРС


Предсједништво Српске демократске странке разматрало је у Бијељини тренутно најактуелнију тему у РС и БиХ, реформу одбране.

-Ово је врло важан документ који је прије неколико дана усвојило предсједништво БиХ. Наша оцјена је, у складу са информацијама које имамо, да овај документ у суштини,  БиХ и РС уводи директно у НАТО процес интеграција, а такав документ који није разматран на сједници НСРС у директној је супротности са резолуцијом НСРС. Сматрамо да је прије усвајања или прије слања у Брисел, било неопходно да се о томе поведе расправа унутар земље. Такође смо се усагласили да да наш клуб посланика у НСРС покрене иницијативу да се одржи посебна сједница НСРС, посвећену овој теми, како бисмо имали релевантне информације и како би се овај документ могао предочити како посланицима у НСРС, тако и цјелокупној јавности. Не видимо разлог било какве тајности, јер се ради о стратешком документу и питању које интересује сваког грађанина ове земље“, рекао је предсједник СДС-а Мирко Шаровић. Он је нагласио да СДС сматра да је ријеч о једној од највећих политичких грешака српског члана Предсједништва Милорада Додика, која може да има далекосежне посљедице по све грађане у РС.


-Ми ћемо наредних дана о овом документу повести разговоре и у свим нашим општинским организацијама и о томе обавијестити јавност, јер сматрамо да ће ово питање обиљежити и цијелу 2020. годину, а можда и више“, закључио је Шаровић.