Актив жена Социјалистичке партије: Обиљежавање Дана борбе против насиља над женама :: Semberija INFO ::

 

Актив жена Социјалистичке партије: Обиљежавање Дана борбе против насиља над женама


Актив жена Социјалистичке партије у Бијељини, уличном акцијом је обиљежио Дан борбе против насиља над женама који је почео 25. новембра и трајаће 16 дана. Предсједница Актива жена ове партије, др Данијела Лакић истакла је да је циљ акције да се укаже на значај пријављивања насиља над женама.

- Према истраживању које је радио ОСЦЕ у БиХ, чак 67 одсто становништва у нашој земљи сматра да је насиље над женама уобичајена појава,  84 посто жена уопште не пријављује насиље, а скоро половина жена је доживјела неки облик злостављања од своје петнаесте године“, рекла је Лакићева.



Према њеним ријечима, дијељењем флајера са порукама „СТОП НАСИЉУ НАД ЖЕНАМА, ПРИМИЈЕТИМО, РЕАГУЈМО, ПРИЈАВИМО, СУПРОТСТАВИМО СЕ!“ и ангажовањем нашминкане глумице која је пролазницима визуелно дочарала изглед жртве насиља, настоје да укажу на ову појаву у друштву, да анимирају све партије како на локалном тако и државном нивоу, како би учествовали у креирању закона који би допринио заштити жена које су жртве насиља и да се починиоци адекватно санкционишу.

Семберија инфо - О. Стјепановић
Фото - Б. Милошевић