Отворен 17. Пољопривредни сајам у Бијељини :: Semberija INFO ::

 

Отворен 17. Пољопривредни сајам у Бијељини


​Уз учешће 120 излагача из БиХ, Хрватске, Србије, Аустрије и Италије, у Бијељини је данас (четвртак) отворен 17. Међународни пољопривредни сајам „Интерагро 2018“.
Славиша Цацановић, директор предузећа „Град“, које газдује простором Агротржног центра „Кнез Иво од Семберије“, гдје се ова тродневна манифестација одржава, истакао је да је на 2.500 метара квадратних затвореног и 4.000 метара вањског простора изложена пољопривредна механизација и опрема, садни материјал, заштитна средства, пољопривредни производи и шампионска грла крава, оваца и коза најбољих узгајивача стоке са подручја Семберије и региона.
„ Остварили смо добру сарадњу са Привредном комором РС, Привредном комором ФБиХ, Привредном комором Брчко Дистрикта, те Привредном комором Војводине које су нам помогле око организовања ове сајамске манифестације. Наш циљ је да се уклањају административне баријере и да се пословна сарадња што брже развија“, истакао је Цацановић, нагласивши да је Привредна комора Војводине ове године партнер Сајма пољопривреде у Бијељини.
Зоран Малетић, предсједник Организационог одбора сајма изјавио је да овај сајам представља мјесто сусрета привредника и мјесто сусрета добре понуде и потражње.
„ На оваквим сајамским манифестацијама могу се видјети најновија достигнућа у пољопривреди и кроз широку палету производа проналази се пут до пољопривредних произвођача“, нагласио је Малетић.
Мићо Мићић, градоначелник Бијељине, поздрављајући госте и учеснике сајма у име Градске управе, истакао је да Семберија представља житницу РС и БиХ, те да Бијељина користи бројна позитивна искуства Новосадског сајма који сваке године окупи и до 3.000 излагача, те да је изузетно важна сарадња са Привредном комором Војводине, у смислу преузимања најбољих искустава у овој области. Организовање једне овакве сајамске манифестације подржала је Драгица Ристић, предсједник Привредне коморе РС, истакавши да сајмови представљају добру прилику за размјену најновијих искустава у области пољопривредне производње.