УГЉЕВИК: Дјечији вртић прославио крсну славу :: Semberija INFO ::

 

УГЉЕВИК: Дјечији вртић прославио крсну славу


Дјечији вртић “Душко Радовић” у Угљевику обиљежио је крсну славу Светог Николу Чудотворца.

Након ломљења славског колача, директор ове установе Младен Стевановић честитао је празник малишанима уз жељу да их служи здравље, а запосленима срећан и успјешан рад.

Стевановић је захвалио општини Угљевик за подршку током цијеле године, Борачкој организацији ове општине која је кум славе, а која је обезбиједила пакетиће за свих 150 полазника вртића.

“Програми који реализујемо су цјелодневни, јаслички вртићки програм, скраћени програм и програм продуженог боравка и са Министарством просвјете и културе Републике Српске реализујемо програм припреме за полазак у школу од 1. марта до 31. маја сваке године”, рекао је Стевановић.

Начелник општине Угљевик Василије Перић честитао је дјеци и запосленима крсну славу уз жељу да наставе са напретком, као што су и сада то чинили.

Перић је истакао да је општина Угљевик донијела одлуку да буде смањена цијена боравка у вртићу са 130 КМ на 95 КМ.

“Имаћемо и одређене попусте и за друго и треће дијете из породице. На овај начин општина Угљевик помаже породицу, наше грађане, најмлађе становнике и младе брачне парове”, рекао је Перић новинарима.

Он је најавио да ће ова општина и у наредном периоду наставити са сличним мјерама с циљем подстицања наталитета и опстанка становника на овим просторима.

Општина Угљевик/Угљевик инфо