У СЕПТЕМБРУ ТЕРМОЕЛЕКТРАНА УГЉЕВИК ПРОИЗВЕЛА 44% ЕЛЕКТРИЧНЕ ЕНЕРГИЈЕ У ЕРС :: Semberija INFO ::

 

У СЕПТЕМБРУ ТЕРМОЕЛЕКТРАНА УГЉЕВИК ПРОИЗВЕЛА 44% ЕЛЕКТРИЧНЕ ЕНЕРГИЈЕ У ЕРС


 У септембру је  Термоелектрана Угљевик, са производњом од 159,42 GWh (гигаватсати) у укупној производњи електричне енергије у Електропривреди Републике Српске од 359,04 GWh учествовала са 44%.
Рад термоелектране је пратила и одговарајућа производња на руднику (ПК “БогутовоСело”)гдје је произведено 173.381 тона угља и 900.000 м³откривке.
Од почетка године, закључно са септембром из угљевичке термоелектране је у електроенергетси систем испоручено 1.445,40 GWh електричне енергије, а са том производњом је ово предузеће у укупној производњи електричне енергијеу ЕРС (4.747,73 GWh) за првих девет мјесеци текуће године учествовало са31%.
На руднику је упротеклих девет мјесеци остварена производња од 1.642.636 тона угља и 6.908.148 метара кубних откривке.
„Наша производња је стабилна и поуздана захваљујући озбиљним инвестиционим улагањима у реконструкцију и ревитализацију постројења у термоелектрани као и нову рударску механизацију на руднику у претходном периоду и залагања запослених,” истакао је директор РиТе Угљевик Ђорђе Поповић.
„Термоелектрана Угљевик 9. октобра улази у редовни годишњи ремонт који је планиран да траје тридесет пет дана. Припреме за ремонт су у завршној фази и очекујемо да ће након њега погонска спремност термоелектране бити подигнута на још виши ниво,“ каже Милутин Тасовац, извршни директор за производњу електричне енергије и развој термоелектране у РиТе Угљевик.