УГЉЕВИК: ДУХ БОЖИЋА И СОЛИДАРНОСТ НА ДЈЕЛУ – НОВА КУЋА ЗА ДУЈУ ИЗ ТУТЊЕВЦА :: Semberija INFO ::

 

УГЉЕВИК: ДУХ БОЖИЋА И СОЛИДАРНОСТ НА ДЈЕЛУ – НОВА КУЋА ЗА ДУЈУ ИЗ ТУТЊЕВЦА


Душану Стевановићу из Тутњевца, локална управа, комшије и људи добре воље из сусједних мјесних заједница саградили су нову кућу. До јуче је живио у старој и трошној кући, без воде и струје. Оронула стара грађевина без услова за живот пријетила је да се уруши сваког часа. У стању сталне социјалне потребе, без могућности да обезбиједи основне животне намјернице, Душан кућу није могао реновирати иако је била потпуно неусловна.

Дуји, како га у Тутњевцу зову, прве у помоћ притекле су комшије. Акцију прикупљања помоћи за изградњу нове куће  покренуо је Далибор Јовановић и убрзо су га подржали мјештани Тутњевца. Према рјечима Јовановића акцију су подржали и представници Општине Угљевик  и људи добре воље из сусједних села. Током акције прикупљено је 8.000 КМ  у виду добровољних прилога, а  10.000 КМ издвојено је из буџета Општине  за градњу нове куће будући да се стара Дујина кућа није могла реновирати.



„Покренули смо ову акцију са циљем да помогнемо свом комшији да живи у нормалним условима. Затражили смо и добили помоћ од начелника Општине Угљевик који нас је подржао у овој акцији. Захваљујем се свим људима који су се укључили у акцију и допринијели да Дујо данас има нови кров над главом. Нашем Дуји желим да дуго поживи у својој  новој кући“- каже Јовановић.

Начелник општине Угљевик Василије Перић посјетио је Дују у његовом новом дому и изразио захвалност свима који су учествовали у рјешавању стамбеног проблема у којем се Душан нашао.



„Наша намјера свакако  јесте да се стамбено збрину становници наше општине који су социјално угрожени и који се сусрећу са проблемом  неадекватног и неусловног животног простора. До сада је било много иницијатива за рјешавање стамбених проблема на подручју општине  Угљевик због чега смо, у сарадњи са нашим Центром за социјални рад, донијели Програм стамбеног збрињавања по коме се из буџета Општине издвајају материјална средства за збрињавање угрожених категорија становништва. Наша  потреба је свакако да се помогне угроженим категоријама становништва да створе нормалне и пристојне услове за живот достојан човјека“- рекао је Начелник.

Душан Стевановић каже да је  најсрећнији човјек на свијету и да му љепши поклон пред Божић није могао припасти.

У угљевичкој мјесној заједници Тутњевац, на броју 406 окаченом на нови стамбени објекат, у сигурном и топлом амбијенту живи  Душан Стевановић и каже да је добио више него што је снио.

Угљевик инфо