ПОЧАСТ ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА И ПРИЈЕМ ЗА ПРИВРЕДНИКЕ :: Semberija INFO ::

 

ПОЧАСТ ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА И ПРИЈЕМ ЗА ПРИВРЕДНИКЕ


Дан Републике Српске свечано је обиљежен полагањем вијенаца на споменик борцима који су погинули у одбрамбено-отаџбинском рату, а потом је уприличен пријем за привреднике. Република Српска слави 28. рођендан, а основана је 9. јануара 1992. године под првобитним називом Српска Република БиХ. Обраћајући се на свечаном пријему, који се организује како би се обиљежио овај важан датум у нашој историји, градоначелник Мићо Мићић је истакао да у Републици Српској има мјеста за све који желе да живе у миру и толеранцији.

-На Дан Републике се сјећамо и свих који су дали животе за Републику Српску и њих никада не смијемо заборавити. Данас у миру обиљежавамо оваја значајан дан и такође, посебну пажњу посвећујемо нашим привредницима, јер без успјешне привреде и нових радних мјеста, нема напретка и опстанка”, нагласио је градоначелник Мићић. Он је додао да Градска управа настоји да помогне привредницима како би се повећао број запослених, како би се изградили услови да се грађани запошљавају и остају на овим просторима. Честитајући Дан Републике Српске, Мићић се захвалио привредницима и предузетницима града Бијељина и најавио да ће се у текућој години наставити са реализацијом бројних пројеката.

-Желимо да од Бијељине направимо још урбанију средину и вјерујем да ћемо реализацијом још низом пројеката у томе и успјети”, рекао је Мићић. Као и ранијих година, поводом Дана Републике уручена су признања истакнутим привредним колективима за достигнућа у претходном периоду, друштвеној одговорности у пословању и хуманости.У име награђених, обратио се генерални директор компаније ДОО “Феникс фарма” Јоаким Совага.

-Хвала вам што цијените рад привредника, а посебно се захваљујем запосленим радницима”, рекао је Совага. Поводом Дана Републике Српске, на пријему у Галерији Центра за културу је наступио и Хор “Србадија”.
 
НАГРАЂЕНИ

ДОО “ПАСС”, ДОО “Феникс фарма”, ДОО “ЗП Комерц”, ДОО Етно село “Станишићи”, ДОО “ВС комерц”, ЗУ Специјалистички центар “Гала медика”, ДОО “Гама С” Занатска браварска радња “Браварија” Јово Перишић-Дворови и Занатска радња-фризерски салон “Милан” Милан Грбић-Бијељина.