Реконструкција крова на спортској сали Гимназије :: Semberija INFO ::

 

Реконструкција крова на спортској сали Гимназије


Шеф Одсјека за културу, спорт и физичку културу, и односе са вјерским заједницама града Бијељина Милан Лазић каже да је за реконструкцију крова спортске сале у Рачанској улици из градског буџета издвојено 180.000 КМ и да је ријеч о првој фази обнове објекта који има највећи капацитет за обављање физичке културе, тренинге клубова и одржавање спортских такмичења.
 
,,Прва фаза реконструкције обухвата комплетну обнову кровног покривача. То је приоритет, како бисмо сљедеће године, ако нам то средства дозволе, могли да наставимо са другом фазом – реконструкцијом паркета'', рекао је Лазић.
 
Он је истакао да је највећи проблем то што у спортску салу у Рачанској улици, која је изграђена средином осамдесетих година, до данас није било капиталних улагања.
 
,,У сали Гимназије тренирају и играју кошаркаши, одбојкаши, рукометаши, иначе, сви чланови Премијер лиге БиХ. Сала је првенствено намијењена ђацима Гимназије, Економске и Техничке школе за часове физичког васпитања, а у њој се одржавају и спортска такмичења. За све те људе важно је да обезбиједимо квалитетне услове за рад'', нагласио је Лазић.
 
Он је додао да ће ђаци за вријеме реконструкције крова сале наставу фичког васпитања обављати напољу, а да ће спортски клубови морати ,,да се стрпе десетак дана''.
 
Спортска сала у Рачанској улици тренутно је највећа сала на подручју града Бијељина, а осим ње, за премијерлигашке утакмице Кошаркашког клуба ,,Радник'' користи се и сала Основне школе ,,Вук Караџић''.
 
Стратегијом развоја града Бијељина до 2023. године планирана је изградња мултифункционалне спортске дворане која ће задовољити потребе спортиста, спортских клубова и рекреативаца, а имаће капацитет од 3.000 до 3.500 мјеста.