УГЉЕВИК: ПОМОЋ ЗА ИГРАДЊУ КУЋЕ СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНОЈ ПОРОДИЦИ :: Semberija INFO ::

 

УГЉЕВИК: ПОМОЋ ЗА ИГРАДЊУ КУЋЕ СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНОЈ ПОРОДИЦИ


Начелник општине Угљевик Василије Перић додјелио је данас породици Ђорђевић из Равног Поља код Угљевика 3.000 КМ помоћи за изградњу стамбеног објекта. Перић је истакао да је породици Ђорђевић општина Угљевик новчано помагала и у предходном периоду за изградњу куће у износу од 3.000 КМ.



​„Породица Ђорђевић живи у лошијим условима, и зато ћемо и у наредном периоду издвојити још средстава како би ова четворочлана породица имала пристојне услове за живот“, рекао је Перић новинарима.
Он је напоменуо да општина Угљевик има Правилник  о једнократној новчаној помоћи лицима у стању ванредне социјалне потребе.
„Ванредном социјалном потребом у смислу овог Правилника сматра се животна ситуација у којој се налази лице или чланови његовог породичног домаћинства који услед тешке материјалне ситуације или услед акутне или дуготрајне болести не може обебједити себи и својој породици минималне услове за живот или лијечење, затим лице које са члановима своје породице живи у нехуманих стамбеним условима, као и лица која су претрпјела штету на имовини услед пожара или угинућа стоке“, појаснио је Перић.
Маријана Ђорђевић захвалила се начелнику Перићу, како каже, на бризи и подршци и рекла да им ова новчана помоћ значи много те да ће је искористити за завршетак крова на кући.
„Ми смо незапослени, имамо двије малољетне кћерке, а супруг Миломир је бубрежни болесник и иде на дијализу од 1997 године“, рекла је Ђорђевићева.