ДЈЕЧИЈИ ФОЛКЛОРНИ ФЕСТИВАЛ :: Semberija INFO ::

 

ДЈЕЧИЈИ ФОЛКЛОРНИ ФЕСТИВАЛ


Улицама Угљевика продефиловало је седам  фолклорних друштава  из Србије и  Републике Српске који су учесници  Једанаесте смотре  дјечијег фолклорног стваралаштва.
Ова  културно-умјетничка манифестација, окупила 14 ансамбала са 200 учесника  у Спортској сали  у оквиру славских свечаности општине Угљевик - Свете Петке Параскеве која се обиљежава 27. октобра.
Начелник Угљевика Василије Перић  на свечаном отварању пожелио је  добродошлицу учесницима фестивала фолклора и захвалио Културно умјетничком друштву /КУД/ "Рудар“ организатору ове јединствене манифестације која окупља дјецу.
„Наше културно-умјетничко друштво „Рудар“ презентује наш Угљевик и Републику Српску широм свијета, али и чува традицију, обичаје и културу нашег краја“, рекао је Перић.
Он је најавио да ће општина Угљевик и у наредном периоду финансијски помагати и подржавати рад КУД-а „Рудар“.
Захвалнице учесницима  смотре дјечијег фолклора додијелио је предсједник КУД "Рудар" Милан Лазић и истакао да сваге године фестивал окупља све више и више учесника.
„Данас је празник дјечије радости у Угљевику“, нагласио  је Лазић.
Учесници овогодишње смотре дјечијег фолклорног стваралаштва су културно-умјетничка друштва  поред домаћина „Рудара“ су "Модран" из Бијељине, "Тобут" из Тобута код Лопара, СПКД „Просвјета“ из Брчког, КУД „Дукат" из Бијељине и из Србије "Диша Ђурђевић“ Вреоци код Лазарева и „Свети Сава“ из Београда.