УГЉЕВИК: ЖЕЉКО ГАВРИЋ НАЈБОЉИ СПОРТИСТА ЗА 2019. ГОДИНУ :: Semberija INFO ::

 

УГЉЕВИК: ЖЕЉКО ГАВРИЋ НАЈБОЉИ СПОРТИСТА ЗА 2019. ГОДИНУ


Фудбалер београдске "Црвене звезде" Жељко Гаврић из Угљевика проглашен је за најбољег спортисту ове општине у 2019. години.
 
На манифестацији "Избор спортисте године", која је одржана у угљевичком Центру за културу, награду је у Жељково име примио његов отац Јово Гаврић, који је захвалио за додијељено признање.

Награде и признања најуспјешнијима су додијелили начелник општине Угљевик Василије Перић, начелник општинског Одјељења за друштвене дјелатности Бошко Лукић и одборник Скупштине општине Угљевик Југослав Цветковић.
 
Перић је рекао да је Угљевик познат по спорту и младима, те подсјетио да општина у потпуности финансира школицу спорта за дјецу узраста од четири до 10 година, као и школу пливања, те да је општинска управа покровитељ спортских манифестација које се одржавају током цијеле године.

"За ову годину смо из општинског буџета планирали да издвојимо 300.000 КМ за потребе спорта", рекао је Перић новинарима.

Здравко Вукашиновић из Омладинског кошаркашког клуба "Рудар 1925" је најуспјешнији спортски тренер општине Угљевик за прошлу годину.

Драгана Димитрић из Женског фудбалског клуба "Радник бумеранг" из Бијељине и Томислав Петровић из Фудбалског клуба "Младост" Богутово Село најуспјешнији су спортисти у млађим категоријама.
Стрељачки клуб "Рудар-С" из Угљевика најуспјешнији је спортски клуб ове општине за протеклу годину, а плакету за допринос развоју омладинског фудбала и постигнуте резултате добила је Школа фудбала "Рудар".
 
Најуспјешнији спортски радник је Младен Пајић из Фудбалског клуба "Младост" Богутово Село, а посебна признања добили су Владан Радовановић из Школе фудбала "Рудар" за остварене резултате у омладинском фудбалу, Милкица Симић из Школе фудбала "Рудар" за остварене резултате у женском омладинском фудбалу и Милан Вићић за укупан допринос развоју фудбалског спорта општине Угљевик за 2019 годину.

Млади фудбалер, Владан Радовановић, изразио је задовољство додијељеним признањем, за које је рекао да му значи као подстрек за даље напредовање.

"Похађам пети разред, тренирам фудбал и у протеклој години сам са својом екипом освајао прва мјеста на разним турнирима. Фудбалом се бавим већ четири године, а овим признањем стичем самопоуздање", рекао је Радовановић.

Посебно признање за резултате у претходној години добио је и Фудбалски клуб "Стријелац" из Тутњевца.

(инфобијељина.цом)