Туризам у Бијељини - поглед из онлајн свијета :: Semberija INFO ::

 

Туризам у Бијељини - поглед из онлајн свијета


Удружење грађана Импакт Центар Бијељина представило је у Центру за културу резултате пројекта ,,Туризам у Бијељини - поглед из онлајн свијета'', а ријеч је о 20 фото-репортажа са текстом у којима су приказане туристичке манифестације и локације, предузетници који се баве услугама везаним за традицију, те жене које израђују различите рукотворине.
 
Менаџер пројекта Сања Ђурић рекла је да је испуњен циљ - урађен квалитетан материјал којим Бијељина на Интернету може да представи своје етно и туристичке потенцијале.
 
,,Све приче су пропраћене дивним фотогалеријама, а неке од њих и видео-прилозима. Све је објављено у посебној секцији портала 'Бијељина Данас', а затим на нашој Фејсбук страници. Жељели смо да приче прочита много људи, а да смо у томе успјели показује податак да је чланак о излетишту у Љељенчи прегледан 100.000 пута'', навела је Ђурићева.
 
Она је истакла да је један од проблема који је примијећен током реализације пројекта то што веб-сајтови са туристичким садржајем нису преведени на неке од најпознатијих свјетских језика.
 
Партнер у пројекту било је Удружење жена са инвалидитетом ,,Импулс'', а неке од саговорница у репортажама управо су чланице овог удружења, чије се рукотворине тренутно продају у сувенирници Етно-села ,,Станишићи''.
 
Пројекат ,,Туризам у Бијељини - поглед из онлајн свијета'' реализован је у оквиру Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану, а финансиран од Европске уније.
 
А.Љ.