УГЉЕВИК: ОДРЖАНА СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА "ЈОВИЋЕВИ ДАНИ" :: Semberija INFO ::

 

УГЉЕВИК: ОДРЖАНА СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА "ЈОВИЋЕВИ ДАНИ"


У Угљевику је одржана завршна свечаност Меморијално-културне манифестације "Јовићеви дани" која се одржава у част хероја одбрамбено-отаџбинског рата пуковника Милана Јовића, команданта Прве мајевичке бригаде Војске Републике Српске.

На свечаној академији награђени су најбољи литерарни радови које су основци писали о теми "Младост на испиту љубави према домовини", а средњошколци о теми "Милан Јовић, косовски јунак у наше вријеме".



Литерарни рад Николе Гаврића из Тутњевца најбољи је у конкуренцији основаца, док је рад Иване Бабић из Угљевика најбољи међу ученицима средњих школа.

Предсједник Борачке организације Угљевик Јован Маринковић рекао је да су организатори ове меморијално-културне манифестације општинска Борачка организација и општина Угљевик.

"Сјећамо се нашег пуковника Милана Јовића који је заједно са својим борцима много значио у стварању Републике Српске и одбрани српског народа", рекао је Маринковић новинарима.

Прије свечане академије породица Милана Јовића - супруга Славка и унук Максим, положили су цвијеће на спомен-статуу овог хероја на Градском тргу у Угљевику.

Цвијеће су положиле и делегација Борачке организације Угљевик, општине Угљевик, као и други поштоваоци лика и дјела пуковника Милана Јовића.

Пуковник Милан Јовић погинуо је 9. фебруара 1993. године у селу Билалићи предводећи борце надомак муслиманског упоришта Теочак.

​Општина Угљевик