БИЈЕЉИНА: Јавна расправа о измјенама дијела Регулационог плана МЗ Дашница :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: Јавна расправа о измјенама дијела Регулационог плана МЗ Дашница


Представници надлежних одјељења у гардској управи, те представници јавних институција и предузећа, „Водовода и канализације“, „Вода Српске“, „Електро Бијељине“, као и представници приватног предузећа „Шумапласт“ учествовали су у јавној расправи о измјенама дијела Регулационог плана Мјесна заједница Дашница гдје је планирана изградња пословних и стамбених објеката у наредном периоду.

У расправи је истакнуто да су у претходном периоду изнесене четири примједбе на овај регулациони план, али није било конкретних образложења тих примједби.

Представници „Вода Српске“ су у расправи истакли да у овом дијелу града постоје поплавни ризици, јер се с водом никад не зна, али су навели и примједбу која се односи на директно истицање нечисте воде у канал, иако је планирано да се вода из канала користи за наводњавање пољопривредног земљишта.

Представници „Водовода и канализације“ су навели да би, генерално, прије доношења регулационих планова требало донијети један генерални план о томе гдје ће се и када шта градити, да би и „Водовод“ могао унапријед планирати постављање водоводне мреже.

Представници „Електро Бијељине“ су изнијели примједбу упућену инвеститорима који не планирају простор за постављања трафоа и трафостаница за напајање електричном енергијом поред новоизграђених пословно – стамбених објеката.

На крају расправе је истакнуто да ће ускоро, грађанима на увид, бити изложени и урбанистички планови града Бијељина и насеља Јања, те да је планирано да у наредних тридесетак дана грађани достављају своје приједлоге и примједбе на изложене урбанистичке планове.

Семберија ИНФО - Љ. Љубојевић
​Фото - Б. Милошевић