Гдје год оду оките се медаљама :: Semberija INFO ::

 

Гдје год оду оките се медаљама


На  Међународном фестивалу иновација, знања и стваралаштва „Тесла фест“ у Новом Саду, који је организован од дванаестог до петнаестог октобра, ученици Техничке школе „Михајло Пупин“ окитили су се вриједним наградама.
 Златну плакету и медаљу добила је Техничка школа „Михајло Пупин“, прву награду је добио ученик Александар Спасојевић за два рада, „Роботску руку“ и „ Паметни сат“, а, такође, прву награду је добио и ученик Омер Салкановић за „Магични клавир“.
Професор Жива Макрин је добио диплому за менторство.
„ У овој години освојили смо двадесетак међународних награда  и признања за иноваторство. На фестивалу иноватора „Иност“ у Бањалуци наш ученик Александар Спасојевић  добио је награду за најбољи рад из области електронике. Специјалну диплому тада је добио и ученик Омер Салкановић. У Београду, на Фестивалу „Проналазаштво 2018“,  освојили смо пехар и двије дипломе, те специјалну диплому за менторство. Од Савеза иноватора Чешке наши ученици Спасојевић и Салкановић су, такође, добили дипломе за своје иноваторске радове.
Бијељински иноватори награђени су у септембру у Бијељини у оквиру манифестације „Ноћ истраживача“. Савез иноватора из Португалије одлучио је, на основу онога што је виђено на „Тесла фесту“, да бијељинским иноваторима  додијели диплому за успјешну организацију и наступ на „Тесла фесту“.
 Бијељински иноватори су у овој години добили само једну  донацију од 300 КМ од РиТЕ „Угљевик“. Са скромним финансијским средствима, али, са пуно труда, знања и ентузијазма освајају награде и признања на међунардоним смотрама иноваторства. 

Љ.Љ.