Додијељене стипендије најбољим ђацима: Стипендије веће за 20 посто :: Semberija INFO ::

 

Додијељене стипендије најбољим ђацима: Стипендије веће за 20 посто


Градоначелник Бијељине Мићо Мићић додијелио је нова 23 уговора за стипендирање ученика генерације и дјеце с посебним потребама, а за разлику од претходних година, износ стипендија повећан је за 20 одсто.
 
,,Додијелили смо стипендије ученицима генерације из 13 основних школа, ученицима из пет средњих школа, те за пет ученика са посебним потребама. Стипендије су увећане, у просјеку, од 20 до 25 одсто, тако да основна стипендија за ученика генерације који је кренуо на факултет износи 200 КМ, а уз одређени просјек оцјена и редовност школовања може износити и 250 КМ'', рекао је Мићић.


 
Он је додао да Градска управа тренутно има потписане уговоре са 151 студентом и да годишње за потребе стипендирања издваја до 250.000 КМ.
 
,,Градска управа, када једном потпише уговор са студентом, прати га до краја школовања. Ако је ријеч о редовним студентима, уговор се аутоматски продужава из године у годину'', навео је градоначелник Бијељине.
 
Јово Симић из Попова дошао је на додјелу стипендија умјесто сина који је уписао Медицински факултет у Београду.
 
,,Син је био спријечен да дође, па сам ја преузео уговор. Он се зове Миле и био је ученик генерације у основној школи, средњој школи, а надам се да ће бити успјешан и на факултету. Стипендија ми, као и сваком родитељу који школује дијете, много значи'', истакао је Јово.
 
Градски менаџер Милош Стевановић нагласио је да ће у буџету за наредну годину бити издвојена посебна средства за сву дјецу која имају проблеме у развоју.
 
,,Од маја смо у константним преговорима са удружењима која воде бригу о дјеци ометеној у развоју и надам се да ћемо успјети да им помогнемо на адекватан начин. Иначе, Бијељина има дивну дјецу, диван потенцијал, и сви морамо да радимо на томе да она остану на овим просторима'', додао је Стевановић.
 
А.Љ.