Одржана 21. сједница Скупштине Града Бијељина :: Semberija INFO ::

 

Одржана 21. сједница Скупштине Града Бијељина


Фото: Б.Милошевић
Редовна 21. по реду сједница Скупштине Града Бијељина завршена је у радној и коректној атмосфери, а све тачке дневног реда су усвојене с 19 и више гласова. Предсједник Скупштине Града Славиша Марковић је нагласио да је ово најбољи доказ да Скупштина и након љетне паузе наставља са добрим и квалитетним радом.



-Усвојили смо Извјештај о извршењу буџета за првих шест мјесеци, буџет је стабилан и немамо проблема са приходима и расходима, јер смо позитивно пословали, а тај тренд је настављен. Са великим бројем гласова дборника усвојен је и Извјештај о вртића „Чика Јова Змај“, о испоруци топлотне енергије на подручју Града Бијељина за прошлу грејну сезону као и друге тачке дневног реда,  рекао је Марковић. На сједници је усвојен и Приједлог  одлуке о измјени одлуке о додатном улагању ради повећања улога Града Бијељина у основном капиталу „Бијељина гас“, расписан је и конкурс за три нова члана Градске изборне комисије, а очекивање је да ће у наредна два мјесеца завршити и процедура за избор предсједника ГИК-е због истицања мандата досадашњем предсједнику.



​Усвојена је између осталог и информација Центра за социјални рад, а о социјалној заштити на подручју Града, ПУ Бијељина о стању малољетничке делинквенције, те Одлука о продаји локације гдје се налази стара школа у Рачанској улици, а гдје је у плану изградња изградња вишеспратног објекта.Према Марковићевој најавли, наредна, 22. сједница Скупштине, очекује се за двадесетак дана, јер се у складу са законом мора кренути у процедуру израде буџета, а очекује се и ребаланс буџета.

О.С.