Акција добровољног даривања крви :: Semberija INFO ::

 

Акција добровољног даривања крви


У акцији добровољног даривања крви које организује Друштво добровољних давалаца крви /ДДДК/ "Рудар" Угљевик добијено је 147 боца ове драгоцјене течности.
Традиционална  акцију даривања крви одржава се  у оквиру славских свечаности општине Угљевик-Свете Петке Параскеве.
Начелник Угљевика Василије Перић посјетио је учеснике акције и истакао да је добро што славске свечаности општине почињу на овако хуман начин.
„ДДДК "Рудар" је једно од најбољи и најорганизованијих друштава које пружа  помоћ грађанима Угљевика и регије али и Републике Српске  у свакој прилици. Важно је да у сваком моменту могу да реагују и пруже помоћ која живот значи“, рекао је Перић новинарима.
Он се захвалио ДДДК „Рудар“ на преданом раду и најавио да ће локална власт наставити да подржава рад овог друштва и њихове хумане акције.
Љекар Службе за трансфузију у Бијељини Драгана Јурошевић  рекла је новинарима да је акција добровољног даривања крви у Угљевику једна од највећих оваквих акција у Републици Српској.
„Свима онима који  први пут дарују крв, желим да честитам и да истакнем да је то велики корак“, рекла је Јурошевићева.
Она се захвалила ДДДК „Рудар“ на сарадњи и хуманом раду.
Предсједник ДДДК „Рудар“ Милан Марковић рекао је да је у данашњој акцији учествовало  28 друштава  из Србије и Републике Српске са 200 давалаца крви.
„Сваке године традиција је да у Угљевику у оквиру славе општине буде организована акција добровољног даривања крви“, подсјетио  је предсједник ДДДК „Рудар“ Милан Марковић.
ДДДК "Рудар" броји 850 чланова, а у оквиру овог друштва су и активи из Сувог Поља, Мезграје, Корените и "Електро-Бијељине".