КА СОЦИЈАЛНОМ ПРЕДУЗЕТНИШТВУ :: Semberija INFO ::

 

КА СОЦИЈАЛНОМ ПРЕДУЗЕТНИШТВУ


Фондација ,,Лара“ је у Хотелу ,,Дрина“ организовала округли сто под називом ,,Ка социјалном предузетништву“ с циљем да упозна представнике локалне власти, локалне предузетнике и друге заинтересоване стране са пројектом ,,Женске руке- женски бизнис“, те да им предложи будућу сарадњу.
Учесницима округлог стола прво се обратила координаторица пројекта Мирзета Томљановић која је представила активности пројекта, а затим директор Агенције за развој малих и средњих предузећа Славиша Јовановић, извршни директор Занатско- предузетничког удружења ,,Предузетник“ Милорад Стевић и руководилац бијељинске филијале Завода за запошљавање Републике Српске Синиша Кајмаковић.
-Међу учесницима округлог стола су и жене које су већ почеле сопствени бизнис, а позвали смо их из разлога да представе и кажу које су то све предности и мане таквог подухвата, те да се, евентуално, повежу  са женама које су код нас прошле обуку за кројење, шивење, ткање и вез, каже асистенткиња на пројекту Драгана Петрић.
Како је истакнуто, округли сто је једна од завршних активности у пројекту ,,Женске руке- женски бизнис“ који  Фондација ,,Лара“ реализује у сарадњи са Српским културно-умјетничким друштвом  из Новог Насеља Јања  са циљем да допринесе повећању могућности за самозапошљавање младих жена из руралних средина.
Иначе, овај пројекат се проводи у склопу Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану који финансира Европска унија, а проводи Развојни програм Уједињених нација ( УНДП), а суфинансира Град Бијељина.