Наставља се контрола брзине кретања возила преко радарског система „Dual“ :: Semberija INFO ::

 

Наставља се контрола брзине кретања возила преко радарског система „Dual“


Полицијска управа Бијељина обавјештава грађане да ће на путевима који су у нашој надлежности бити настављена контрола брзине кретања возила  преко радарског система Dual“ до 02.12.2018.године
 
„Dual“ је савремени радарски систем који може да мјери брзину у више саобраћајних трака у оба правца, без обзира на доба дана и временске прилике. Радар „Dual“ је уређај који има меморију на коју полицијски службеник не може да утиче.
 
Наиме, на  подручју Полицијске управе Бијељина у току мјесеца септембра и октобра текуће године,  радарски систем „Dual“ евидентирао је 2.359 прекршаја од чега у септембру 1.348, а у октобру 1.011 прекршаја.
 
На подручју ПУ Бијељина у периоду од девет мјесеци текуће године , евидентирано је  865 саобраћајних незгода, од чега 13 незгода са погинулим лицима. У наведеним саобраћајним незгодама настрадало је 313 лица, од чега 14 смртно, 65 је тешко повријеђено, а 234 је лакше повријеђено.
 
Полицијска управа Бијељина апелује на возаче да приликом учествовања у саобраћају поштују саобраћајна правила и прописе, нарочито она која се односе на ограничења брзине кретања, да брзину кретања прилагоде стању и условима пута,  те да не започињу вожњу  под дејством алкохола.

Возите полако и опрезно и не дозволите себи да због неприлагођене брзине постанете дио црне статистике!
 
 
ПОРТПАРОЛ ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ
Споменка Ненић