Посјета војне делегације храму Светог мученика кнеза Лазара :: Semberija INFO ::

 

Посјета војне делегације храму Светог мученика кнеза Лазара


Спомен-храм Светог мученика кнеза Лазара и свих светих мученика српских, у Касарни „Војвода Степа Степановић“ посјетила је командант НАТО Штаба Сарајево, бригадни генерала Марти Бисселл, упалила свијећу и одала почаст свим погинулим војницима који су се борили за слободу и мир. Бригадни генерал Марти Бисселл је у обраћању рекла да није само “војник по стратегији, већ је и унука, кћерка, супруга и мајка војника”.

-Управо због тога у потпуности схватам жртву коју војници подносе у одбрани слободе и оно што раде да би се очувао мир. Хвала вам што одржавате сјећање на оне који су своје животе дали за слободу и мир и желим свима да живе у миру и хармонији”, рекла је генерал Бисселл. Војни свештеник Васо Поповић захвалио се на посјети и истакао да је ово јединствен случај да се у православном храму обрате војна лица.

-Храм који је посјетила делегација НАТО штаба и 5. пјешадијске бригаде Оружаних снага БиХ је храм који чува успомену на све храбре војнике, подоофицире, официре и све друге који су храбро пострадали на дужости, свјесни да у тим ситуацијама дајући свој живот, штите друге животе. Овај храм, који је уједно и војни музеј, подсјећа на важност живота, мира, слободе и заједништва на овој планети, рекао је војни свештеник Поповић.