ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕМБЕРИЈИ СТАБИЛНА :: Semberija INFO ::

 

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕМБЕРИЈИ СТАБИЛНА


Епидемиолошка ситуација на подручју Семберије још увијек је стабилна, иако имамо још један случај позитиван на ЦОВИД 19. Укупно имамо четири пацијента позитивна на вирус корона. Новорегистровани пацијент, млађе животне доби, из првог је кластера и стање све четири заражене особе је клиничко добро и стабилно. Они ће од данас бити упућени у карантин Дома ученика, у складу са мјерама Министарства здравља РС, изјавила је Милица Ловрић, директор бијељинске болнице након данашње сједнице Кризног штаба у Бијељини.

„Јутрос су узета два нова узорка за двије особе за које постоји сумња на инфекцију вирусом корона и послате су на анализу. Имамо довољно тестова, али се индикације проводе на основу протокола, јер индикације успоставља Епидемиолошка служба, односно инфектолог. Нема разлога за бригу, да ли има довољно тестова у Биејљини. Бијељинска болница је предузела све мјере за припрему ПСР апарата који ћемо добити у року од петнаест дана. Када добијемо апарат моћи ћемо нормално  функционисати и скратити вријеме чекања на резултате анализе. Обезбиједили смо и производњу визира у Бијељини за медицинско особље, тако да ћемо, уз мониторе и респираторе, добити и визире. У току су и радови на водоводној мрежи у згради старе хирургије како бисмо оспособили и тај објекат са 60 кревета“, изјавила је Милица Ловрић, нагласивши да је бијељинска болница и у овим ванредним околностима отворена за сва хитна стања и за све нестабилне клиничке форме.

„Они пацијенти који имају стабилно клиничко стање, који би требало да дођу на редовне прегледе и редовне контроле, замолила бих их да имају стрпљења. Већина њих имају своју редовну терапију, или они који имају  дијагностификовано стање, да сачекају неко боље вријеме да то ријешимо. За све оне који имају нестабилно клиничко стање, за њих су врата болнице отворена“, изјавила је докторка Ловрић.

Семберија инфо (Љ.Љубојевић)