Уручена постхумна одликовања :: Semberija INFO ::

 

Уручена постхумна одликовања


Изасланик предсједника Републике Српске Миладин Драгичевић уручио је 12 постхумних одликовања Медаља заслуга за народ породицама погинулих бораца Војске Републике Српске из Бијељине и Брчко Дистрикта. Драгичевић је у обраћању породицама рекао да је ово наставак реализације одлуке предсједника Српске Милорада Додика који је за ову годину донио указ о додјели 174 постхумних одликовања погинулим борцима. 


-Наставићемо овај процес и у наредном периоду док свим породицама погинулих бораца не уручимо ово одликовање”, рекао је Драгичевић. Он је подсјетио да се одликовања додјељују сходно Закону о одликовањима и признањима, а на основу захтјева БОРС-а и Републичке организације породица погинулих и несталих бораца, поводом 28. јуна, Дана ВРС и 15. септембра, Дана несталих и погинулих бораца и цивила РС. Истичући да су заслуге људи који добијају ово признање немјерљиве, Драгичевић је подсјетио да је у одбрамбеном-отаџбинском рату погинуло око 30.000 људи из Републике Српске. Начелник Одјељења за борачко-инвалидску заштиту Града Бијељина Радомир Марјановић, рекао је да је обавеза локалне заједнице, као и виших нивоа власти, да посвети што већу пажњу породицама погинулих бораца и њиховој дјеци. 

-Обавеза свих нас је да водимо раћуна о породицама погинулих бораца јер њихови најмилији су дали своје животе за стварање Српске и слободу свог народа”, истакао је Марјановић. Одликовања се додјељују на приједлог борачких организација локалних заједница и организација породица погинулих и несталих бораца.