Змајево гнијездо – Чика Јовини васпитачи, Бијељина :: Semberija INFO ::

 

Змајево гнијездо – Чика Јовини васпитачи, Бијељина


Обавјештавамо Вас да су васпитачи ЈУ Дјечији вртић „Чика Јова Змај“ покренули фејзбук страницу „Змајево гнијездо – Чика Јовини васпитачи, Бијељина“, са циљем да, у овим тешким временима, одрже контакт са дјецом и родитељима и да им помогну у осмишљавању различитих активности које могу реализовати у породичном дому. Намјера нам је да, на једном мјесту, објединимо бројне учеће активности, корисне савјете за родитеље и, прије свега, пружимо прилику родитељима да са свима нама подијеле цртеже своје дјеце, фотографије и кратке видео записе активности дјеце и цијеле породице.
 
Важно је успоставити структуру и дневну рутину: устајање, оброци и одлазак на спавање у одређено вријеме, самосталне активности дјеце (цртање, рад у радним листовима, игра, разгледање сликовница, „кућни спортски полигон“, задатак који васпитачи дају на фејзбук страници), заједнички проведено вријеме цијеле породице (друштвене игре, читање приче пред спавање) и слично. Дијете тражи игру и активности, нарочито у ситуацији када је боравак са другарима и на отвореном ускраћен. Управо из тих разлога, желимо подржати родитеље и оснажити их.
 
У данима који су пред нама важно је да покажемо одговорност, али и да сачувамо дјецу и родитеље и пружимо им подршку, да што лакше преброде ситуацију у којој се цијели свијет нашао, са надом да ћемо се ускоро видјети у нашем вртићу!

Свако добро Вам желимо и надамо се да ће све ово брзо проћи!
 
С поштовањем,
 
Директор: Славиша Вујановић