СДС - САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ :: Semberija INFO ::

СДС - САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

На сједници, која је одржана 12. новембра, чланови Градског одбора Српске демократске странке Бијељина анализирали су резултате остварене на недавно одржаним општим изборима и закључено је да Српска демократска странка у Бијељини није задовољна тим резултатима, како у Бијељини, тако и на нивоу Републике Српске и БиХ.
Од 75 чланова Градског одбора СДС Бијељина, на сједници је присуствовало 69 чланова.

Након садржајне расправе донесени су сљедећи закључци:
1. Због лошег изборног резултата на недавно одржаним изборима за сва четири нивоа власти,
Градски одбор СДС Бијељина тражи да цјелокупно руководство СДС, са Предсједником СДС на челу, као и Генералним секретаром, преузме одговорност и поднесе оставку.
У складу с тим, Градски одбор СДС Бијељина тражи да се у што скоријем времену закаже ванредна Скупштина СДС и да се одрже ванредни унутарстраначки избори како би Српска демократска странка отклонила све недоумице о својој политици у наредном периоду.

2. Градски одбор СДС Бијељина тражи да Српска демократска странка, као државотворна, одоворна и национално свјесна странка, стави интерес Републике Српске и јединство СДС изнад борбе за улазак у власт.

3. Градски одбор СДС Бијељина сматра да је крајње вријеме да се са свим странкама са сједиштем у Републици Српској постигне консензус о националном интересу Републике Српске и у том смислу са свим важним политичким и друштвеним актерима у Српској разговара о начинима изласка из дубоке друштвене и економске кризе.

4. Градски одбор СДС Бијељина тражи да се предсједник Главног одбора СДС овласти да спроведе ванредне унутарстраначке изборе и руководи странком до завршетка изборног процеса.

5. Градски одбор СДС Бијељина тражи да се престане са искључивањем из странке чланова који другачије мисле и да Главни одбор расправља о свим жалбама искључених чланова.

6. Градски одбор СДС Бијељина ће поштовати све одлуке Главног одбора СДС.

7. Сви закључци и одлуке су усвојени једногласно.