РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ФИСКУЛТУРНЕ САЛЕ ДОБРО НАПРЕДУЈУ :: Semberija INFO ::

 

РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ФИСКУЛТУРНЕ САЛЕ ДОБРО НАПРЕДУЈУ


Градоначелник Бијељине Мићо Мићић посјетио је данас градилиште нове фискултурне сале у школском дворишту Подручне основне школе „Јован Дучић“ у Патковачи, увјеривши се, како је истакао, да радови добро напредују.

„Одавно је планирана изградња нове фискултурне сале у Патковачи, за коју је Влада Србије издвојила 250.000 еура. С обзиром на то да је ово велика школа, са пуно ученика, требало је обезбиједити „топлу везу“ са школским објектом, те изградити још двије учионице са око 200 м2. Због тога је тих 250.000 еура било недовољно за ову инвестицију, те је и Влада РС издвојила још око 300.000 КМ  за изградњу фискултурне сале. У међувремену је и Градска управа морала издвојити око 209.000 КМ за ову инвестицију, тако да ће њена изградња коштати укупно око 981.000 КМ, са ПДВ-ом“, изјавио је градоначелник Мићић, истакавши да ће се у овој сали, када се изгради, моћи одигравати утакмице у свим спортовима.

Он је нагласио да су мјештани Патковаче, која је постала предграђе Бијељине, заслужили једну овакву дворану, захваливши се истовремено Влади Србије и Влади РС које су помогле да се изгради модерна фискултурна сала до почетка наредне школске године.

Предузеће „ЦСП“ је добило на тендеру овај посао и вјерујем да ће квалитетно обавити свој дио посла, изјавио је градоначелник Мићић.



Директор  Основне школе „Јован Дучић“ Дејан Вуковић изразио је задовољство у име око 500 ученика ове школе и њихових родитеља што су коначно отпочели радови на изградњи нове фискултурне сале.

„Ово је прилика да се захвалимо свима онима који су подржавали реализацију ове инвестиције. Фискултурна сала ће пуно значити за ученике ове школе. Вјерујем да ће сала бити у употреби на јесен. Пројектом није предвиђено уређење простора око фискултурне сале, али, вјерујем да ћемо и тај проблем успјети ријешити“, истакао је Дејан Вуковић.

Семберија инфо (Љ.Љубојевић)