ГРАДСКА БОРАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА БИЈЕЉИНА: ПОДИЈЕЉЕНИ ПАКЕТИ ЗА НАЈУГРОЖЕНИЈЕ :: Semberija INFO ::

 

ГРАДСКА БОРАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА БИЈЕЉИНА: ПОДИЈЕЉЕНИ ПАКЕТИ ЗА НАЈУГРОЖЕНИЈЕ


Уз помоћ Градске управе, донатора и хуманих људи са подручја града Биејљина, у Градској борачкој организацији Бијељина данас је подијељено око 200 пакета најугроженијим породицама из борачке популације.

 Миодраг Стевановић, предсједник Градске борачке организације каже да је и ово потврда да српски борци и породице погинулих бораца нису заборављени у изузетно тешкој ситуацији као што је ова епидемија вируса корона, у предвечерје најрадоснијег хришћанског празника Васкрса.

„На овај начин породицама погинулих бораца биће уљепшани наступајући Васкршњи празици. Вјерујем да ћемо ове активности наставити  у наредном периоду. Сви тимови из мјесних борачких организација биће укључени у расподјелу, тако да ће помоћ стићи до најугроженијих. Што се тиче садржаја пакета, подијељено је брашно, које је донирао Драган Лазаревић. Компанија „Михајловић“ донирала је пакете хране, док је Градска управа обезбиједила санитарна средства“, истакао је Стевановић.

Градоначелник Мићо Мићић изјавио је да ће најугроженијим грађанима бити подијељено више од 2.000 хуманитарних пакета.


„Градска управа је обезбиједила 650 пакета из градског буџета за такозване „рањиве категорије“, чланове удружења инвалида, чланове Борачке организације, Роме и пензионере који су социјално угрожени. Осим тих 650 пакета, компанија „ Мхајловић“ је обезбиједила 500 пакета. Градска управа је обезбијдила 5.000 боца дезинфекционог раствора, тако да ће угрожене породице добити и заштитне маске и средства за дезинфекцју. Центар за социјални рад је, такође, подијелио 500 пакета. Хуманитарна организација „Царитас“ обезбиједила је 150 пакета на тромјесечном нивоу, за март, април и мај. У суботу ће корисници Народне кухиње добити обогаћене васкршње пакете. И ове године су се у ту хуману активност укључили дугогодишњи спонзори, као што је Мљекара „Дуле“, „Спектар дринк“, Сластичарна „Моцарт“, „Ракић комерц“, Удружење спортских риболоваца „Риба“. У Семберији не смију бити људи гладни. Наш буџет је стабилан и имамо довољно средстава да помогнемо социјално угроженим особама“, истакао је градоначелник Мићић.

Семберија инфо (Љ.Љубојевић)