УГЉЕВИК: НАЧЕЛНИК ПЕРИЋ ДАРОВАО ПОРОДИЦУ СА ПЕТОРО ДЈЕЦЕ :: Semberija INFO ::

 

УГЉЕВИК: НАЧЕЛНИК ПЕРИЋ ДАРОВАО ПОРОДИЦУ СА ПЕТОРО ДЈЕЦЕ


Начелник општине Угљевик Василије Перић даровао је данас 500 КМ и лаптоп рачунар породици Рикић са петоро дјеце.

Перић је новинарима рекао да је ова седмочлана породица примјер свима како се добро и квалитетно живи у руралном подручју.

Он је као један од циљева општине Угљевик истакао јачање породице и сеоских домаћинстава, како би се млади задржали на овим просторима.

Другог дана Васкрса Перић је, заједно са предсједником општинске Борачке организације Јованом Маринковићем, посјетио Рикиће у Угљевик Селу.

Породица Рикић има четири кћерке и једног сина, најмлађа је деветогодишња Сања, Анђела има 14 година, Бранко 15, а средњошколци су шеснаестогодишња Јелена и осамнаестогодишња Бранка.

Отац Синиша Рикић захвалио је начелнику Перићу за подршку и новинарима рекао да је запослен и да се, осим посла, заједно са супругом и дјецом бави пољопривредном производњом.

Перић је навео да општина Угљевик има програм подршке породици који укључује дар од 400 до 700 КМ за новорођенче, као и издвајање за брачне парове који иду на вантјелесну оплодњу.

"Као подршку породици смањили смо и цијену боравка дјеце у вртићу са 130 на 95 КМ, финансирамо школе спорта и пливања за све наша најмлађе суграђане", рекао је Перић.

Он је нагласио да локална заједница стимулише и најбоље ученике основне и средње школе и стипендира 70 студената. 

Како васкршње традиција налаже Перић се куцкао јајима са најмлађим чланом породице Рикић.

Општина Угљевик