ПРОЈЕКТИ МЛАДИХ У УГЉЕВИКУ :: Semberija INFO ::

 

ПРОЈЕКТИ МЛАДИХ У УГЉЕВИКУ


Општина Угљевик и Фондација „Мозаик“ из Сарајева потписали су данас седам уговора са неформалним групама младих у оквиру Омладинске банке Угљевик чија је укупна вриједност 15.540 КМ.
 
Начелник Угљевика Василије Перић потписао је и анекс постојећег меморандума између ове општине и „Мозаика“ у коме се издвајају додатна средства за пројекте ове године у износу од 1.980 КМ.
 
Перић је истакао да општина Угљевик подржава овакве иницијативе и на тај начин побољшава потребе свих грађана а посебно младих људи.
 
"Преко неформалних група младих финансирамо пројекте  који су они сами предложили, а од њих ће имати користи сви грађани", рекао је Перић.
 
Он је оцјенио добром сарадњу са Фондацијом „Мозаик“ и додао да ће путем Омладинске банке Угљевик извдвојити значајни дио материјалних средстава како би се финансирали сви пројекти младих људи.
 
Асистент програма Омладинске банке Фондације „Мозаик“ Сања Којић рекла је да се из буџета ове  фондације за наведене пројекте  издваја 3.792 КМ а остатак је од локалне заједнице и Омладинске банке.
 
"Дјелујемо у 42 општине БиХ, у првом позиву, у којем су аплицирани и ових седам пројеката које је данас потписано, било је на нивоу 37 Омладинских банака аплицираних 335 пројеката и 35 микробизниса", рекла је Којићева.
 
Она је нагласила да је тренутно отворен други позив за Омладинску банку Угљевик гдје је расположив фонд за миркобизнисе 2.000 КМ што имплицира да постоји шанса да се један предузетник регистује или региструје своје пољопривредно газдинство.
 
Пројекти који су данас потписани су: „Вртни камин на видиковцу Лазића Брдо“, „Изградња интераткивног полигона за дјецу на градском тргу Угљевик и набавка мобилијара“, „Наше село чита“, Учионица по мјери“, „Уређење пјешачко бициклистичке стазе на брду Косе“, „е-Учионица“ и „Баскет у селу“.