Слава у вртићу "Чика Јова Змај" :: Semberija INFO ::

 

Слава у вртићу "Чика Јова Змај"


У Дјечијем вртићу ,,Чика Јова Змај" свечано је прослављена крсна слава Свети архангел Михаил, заштитник ове предшколске васпитно-образовне установе. Богат културно-забавни програм, који су приредили вртићки малишани и њихови васпитачи, уљепшао је славље и одушевио све присутне. 
Обред резања славског колача обавио је протојереј ставрофор Зоран Петровић који је рекао да обиљежавање Светог архангела Михаила, Аранђеловдан, у дјечијем вртићу показује спремност ове установе да се бори за праве вриједности. 
-Славу је посебно лијепо славити са дјецом, а посебно, и још више, ову славу славити са анђелима, указао је протојереј ставрофор Зоран Петровић, савјетујући васпитаче и родитеље да буду смирени и тако дјеци дају добар примјер успјешног живљења. 
Директор Дјечијег вртића ,,Чика Јова Змај" Славиша Вујановић са задовољством је истакао да је протекла година за ову предшколску установу била веома успјешна.
-Данас је свечан и значајан дан за све запослене у нашој установи, зато се свима вама, драги пријатељи и сарадници, захваљујем на посјети и учешћу у овој нашој радости, рекао је Вујановић који је прецизирао да је у вртићу ,,Чика Јова Змај" сваке године велики број малишана, да их је ове године око 500 и  да су распоређени у пет објеката. Три објекта су у Бијељини, а по један у Дворовима и Новом Насељу Јања.
Запослени у овом вртићу, који је најстарија предшколска установа у Бијељини, истичи да у реализацији утврђених задатака имају велику подршку и помоћ локалне заједнице, а похвалили су се и изузетно добром сарадњом са другим вртићима на подручју града.