ИСТИНСКИ ХЕРОЈИ :: Semberija INFO ::

 

ИСТИНСКИ ХЕРОЈИ


Због људске и професионалне пожртвованости коју су показали у периоду кризе на спашавању живота грађана Брчко дистрикта запослени у здравственом систему, полицијски службеници, као и сви други који су се непосредно излагали опасности вирусом корона заслужују посебну захвалност и поштовање. У ово пандемијско вријеме они су наши истински хероји, први на линије борбе сузбијања пандемије.

Сматрамо да би стимулација оних здравствених радника који су поднијели највећи терет током пандемије требала да буде симболички чин - њима као подстицај да се цијени то што су радили, грађанима као враћање наде да се мисли о онима који истински предано и одговорно раде, а опомена онима који су у протеклом времену избјегавали да се професионално и одговорно баве својим послом.

Због тога, Партија демократског прогреса предлаже да Управни одбор ЈЗУ „ Здравствени центар „ донесе одлуку о једнократној исплати финансијске накнаде свим здравственим радницима који су били директно ангажовани у борби против вируса корона.

Партија демократског прогреса ће наставити подржавати и борити се за стимулисање рада здравствених радика, који савјесно и одговорно обављају своје послове, јер управо они треба да представљају будућност здравственог система Брчко дистрикта.

(ПДП)