На 22. сједници о буџету за наредну годину :: Semberija INFO ::

 

На 22. сједници о буџету за наредну годину


Редовна 22. сједница Скупштине града Бијељина биће одржана 30. новембра, а једна од тачака дневног реда биће приједлог буџета за 2019. годину, изјавио је предсједник локалног парламента Славиша Марковић након међустраначког састанка представника парламентарних политичких странака у Скупштини града.
 
,,Разматраћемо извршење буџета града Бијељина за 2018. годину за првих девет мјесеци, нацрт ребаланса буџета за ову годину, као и приједлог буџета за 2019. годину. Очекујемо да након процедуре у Скупштини града и добијених сагласности од ресорног министарства, те послије јавног увида и расправе који ће трајати неких 15 дана, усвојимо буџет и успјешно завршимо годину'', рекао је Марковић.
 
Он је навео да је једна од 14 тачака дневног реда преусмјеравање кредитних средстава за експропријацију дринског насипа у експропријацију за гасовод, с обзиром на то да наведена средства нису потрошена у овој календарској години.
 
,,Када је ријеч о инфраструктури, од Ревизије смо добили инструкцију да морамо израдити стратегију развоја путева на подручју града Бијељина за период од 2018. до 2027. године. Осим овога, на најављеној сједници очекујемо нове одборнике – Ивану Петричевић из СДС-а и Александра Ђурђевића из СНСД-а'', додао је Марковић.
 
А.Љ.