ЗБОГ НЕДОСТАТКА ПОСЛА, ОДЈАВЉУЈУ ТАКСИРАЊЕ :: Semberija INFO ::

 

ЗБОГ НЕДОСТАТКА ПОСЛА, ОДЈАВЉУЈУ ТАКСИРАЊЕ


Велики број бијељинских таксиста у вријеме пандемије вируса корона одјавио је своју дјелатност. Разлог, кажу таксисти, сасвим прагматичан, држави се морају измирити обавезе, а посла нема. На такси – штанду у центру града, испред Центра за културу „Семберија“, таксисти нам рекоше да се око 50 одсто њихових колега одјавило. Иако се надају да ће се стање стабилизовати и да ће живот поново ући у нормалне токове, након двомјесечног искуства са короном, таксисти кажу да је стање тренутно лоше, посматрајући из свог угла којим се темпом, како кажу,  живот враћа у нормалу.

„Нико у протеклих два мјесеца није ни споменуо нас таксисте, као да не постојимо. Нисмо имали забрану рада, али нисмо имали шта ни да радимо. Људи се затворили у куће, пензионери нису смјели да изађу. Кад нема народа на улици, нема ни путника. У људе се увукао некакав страх, па не смију ни да уђу у такси возило, каже таксиста Српко Ристић, који се већ петнаестак година бави овом дјелатношћу. И његове колеге имају слично искуство. Због изражене конкуренције и великог броја такси удружења у граду, таксисти кажу да данас испада да свако од њих ради само за себе, те да ни појединачно, а ни удружено не могу пуно утицати на промјену свог положаја.

„Причамо о проблемима свакодневно и не знамо шта више да радимо. Нико нам се није званично обратио ових дана. Полиција нас опомиње. Кажу нам да не смијемо у возилу имати више од три путника.Да ли ће се и када стање уопште нормализовати, тешко је било шта рећи“, каже таксиста Ристић. Љ.Љ.