Бања Дворови почела са радом :: Semberija INFO ::

 

Бања Дворови почела са радом


Бања Дворови почела је са радом 18. маја, а предузете су све мјере опреза уз строго поштовање протокола рада у складу са епидемиолошком ситуацијом. Оно што је важно истаћи је да се термин пријема, односно  договор о пружања амбулантних услуга договара позивом на бројеве телефона 066-411-118 или 055-350-502.

Директор Бање Дворови Милорад Зекић каже да су након двомјесечне паузе кренули са радом како би испоштовали пацијенте који у овај бањско-рехабилитациони центар долазе на основу уговора са Фондом здравствеог осигурања РС, али и за комерцијалне пацијенте.

- Придржавајући се протокола, строго ћемо поштовати хигијенско-епидемиолошке мјере, а у ту сврху смо све припремили како би били заштићени, као запослени у Бањи Дворови, тако и корисници наших услуга. На улазу у Хотел “Свети Стефан” постављен је тријажни пункт, обезбијеђена су сва потребна средства за одржавање појачане хигијене у објекту и заштитна опрема, а у собама ће боравити по један пацијент”, рекао је Зекић.



Начелница медицинског сектора у Бањи Дворови, физијатар др Данијела Ђурић-Ристић, нагласила је да ће број пацијената бити редукован како би се испоштовао протокол који подразумијева и да се пацијенти не сусрећу на терапијама, али ни у ресторану.

- Циљ нам је да наши пацијенти добију комплетну услугу, а да при том имају и комплетну хигијенско-епидемиолошку заштиту. Сви запослени и пацијенти обавезни су носити маске и одржавати појачану личну хигијену. За почетак рада смо предузели све неопходне заштитне мјере, а сви наши пацијенти ће проћи тријажни пункт гдје ће се вршити епидемиолошка анкета, на основу које се доноси одлука о пријему”, рекла је др Ђурић-Ристић и додала да ће пацијентима пружају физикалне терапије, вјежбе, електротерапије, магнет, ултразвук, ласер, биоптрон лампа, ручне и релаксационе масаже, као и хидротерапија.

С обзиром да Бања Дворови има  и отворене базене са термалном водом, по добијању упутства и препорука за рад од надлежних установа, базени ће бити спремни за посјетиоце, а у завршној фази је и уређење затвореног базена.

​Семберија инфо / О. Стјепановић
.